Niels Karremans

 

NK Inkoopadvies is opgericht door Niels Karremans, geboren in 1974 in Voorschoten. Na het behalen van zijn VWO opleiding heeft Niels Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TH Rijswijk. Na succesvolle afronding van deze studie heeft hij twee jaar gewerkt als operationeel inkoper bij een organisatie op het gebied van inrichting en onderhoud van professionele keukens.

Na een kort uitstapje in de verkoop is Niels eind 2001 bij 3M teruggekeerd naar het inkoopvak, alwaar hij als (senior) sourcing specialist verantwoordelijk was voor de inkoop van facilitaire goederen en diensten voor het verkoop- en marketingkantoor, alsmede voor de inkoop van directe materialen en verpakkingsmaterialen voor de productiefaciliteiten van 3M in Nederland. Een totaal inkoopvolume van € 20 miljoen. In deze periode heeft hij succesvol de opleidingen NEVI1 en NEVI 2 doorlopen.
 
Na ruim 4 jaar als inkoper werkzaam te zijn geweest bij deze Amerikaanse multinational was het tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2005 heeft Niels de overstap gemaakt naar de Parnassia Bavo Groep. Deze instelling, op gebied van geestelijke gezondheidszorg (GGZ), is in korte tijd door een aantal fusies gegroeid naar een onderneming met 8500 medewerkers en een (beïnvloedbaar) inkoopvolume van € 130 miljoen. Bij de Parnassia Bavo Groep was Niels verantwoordelijk voor de inkooppakketten ICT, HRM en Facilitair
 
Naast het doen van aanbestedingen heeft Niels zich hier ook nadrukkelijk bezig gehouden met het professionaliseren van de inkoopafdeling en het definiëren en implementeren van inkoopbeleid. Mede door zijn inspanningen speelt inkoop bij de Parnassia Bavo Groep inmiddels een belangrijke rol bij het sluiten van grote contracten en bij grote investeringsprojecten, met aantoonbare significante besparingen tot gevolg.
 
Na ruim 4 jaar in deze complexe organisatie gewerkt te hebben heeft Niels besloten de opgedane kennis en ervaring als zelfstandige inkoopprofessional aan te bieden aan organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke ondersteuning om uitdagende (inkoop)doelstellingen te verwezenlijken. Zodoende is op 1 april 2010 NK Inkoopadvies ontstaan.
 
Sinds de oprichting van NK Inkoopadvies heeft Niels interim opdrachten vervuld bij de rijksoverheid en bij een groot openbaar vervoersbedrijf in de regio Rotterdam. Naast deze full-time interimwerkzaamheden heeft Niels diverse projectopdrachten uitgevoerd zoals een onderhandse tender voor een groot telefonienetwerk, onderhandeling van een groot licentiecontract en een investeringsproject in videoconferencing.
 
Niels heeft brede ervaring in zowel Europese als onderhandse aanbestedingen van allerlei producten en diensten. Daarnaast is hij altijd op zoek naar structurele verbetermogelijkheden op het gebied van organisatie en processen. Niels onderscheidt zich door zijn analytische kwaliteiten en daadkracht waardoor hij mogelijkheden ziet, mensen kan overtuigen en resultaten oplevert.
 
Klik hier voor het Curriculum Vitae en een overzicht van uitgevoerde projecten door Niels Karremans. Tevens zijn er een aantal case studies beschikbaar van projecten.